Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchenböden
- 125 g Butter, in Stücken
- 220 g brauner Zucker
- 250 g Honig
- 2 Eier
- 1 Pck. Lebkuchengewürz (10 g)
- 500 g Mehl
- 2 TL Natron
Sauerrahm-Füllung
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 TL gemahlene Gelatine
- 700 g Saure Sahne
- 250 g Mascarpone
- 40 g Puderzucker
Schokoladenganache und Fertigstellung
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 160 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1344 kJ / 320 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 130 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lebkuchen-Schoko-Torte
4h 30min
Orangen-Marzipan-Plätzchen
2 godz. 30 min
Pfeffernüsse mit Guss
4h 30min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3h 15 min
Erdbeer-Donauwelle
2 godz. 30 min
Dominostein-Torte
5 godz. 30 min
Schoko-Bananen-Schnitten
2h
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9h
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2h
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min