Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 1 onion, cut into quarters
- 1 carrot, cut into pieces (2 cm)
- 50 g celery or celeriac, cut into pieces (2 cm)
- 1 raw chicken carcass (see Tips)
- 1200 g water
- 4 cm piece fresh ginger, unpeeled and cut into slices
- 4 - 6 cm piece fresh turmeric, unpeeled and cut into slices
- 1 tsp apple cider vinegar
- 1 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1258.6 kJ / 300.8 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 390.2 mg
Alternatywne przepisy
Janek's Chicken Soup
2h
Leftover Vegetable Stock
50 min
Black bean spaghetti bolognese (gut health)
45 min
Slow Cooked Beef Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Homemade Chicken Stock
50 min
Poached Quince with Almond Flour Biscotti
1u. 50min
Rocket watercress juice
10min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55 min
Green mango shake
5min
Steamed potato and butternut squash pieces (6 months+)
25 min
Turmeric chicken bone broth (gut health)
2h