Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 120 g brown onions, cut into halves
- 6 garlic cloves
- 45 g unsalted butter
- 1000 g green lip mussels or black mussels
- 180 g dry white wine
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 140 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1980 kJ / 473.2 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 779 mg
Alternatywne przepisy
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1 godz.
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Mai Tai
Brak ocen
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Hainanese chicken and rice
1h 50min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter, TM6)
Brak ocen
Oysters with Lime Granita
Brak ocen
Sous-Vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12 Std. 45 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Ancho chilli bean bowl
1 godz.
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 min