Urządzenia i Akcesoria
Jeera rice (Cumin rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 portions
Składniki
-
brown onion cut into halves100 g
-
fresh long green chilli plus extra for garnishing1
-
ghee melted30 g
-
fresh curry leaves3
-
cumin seeds5 g
-
cinnamon quill broken into halves1
-
whole cloves2 - 3
-
basmati rice300 g
-
water1000 g
-
salt1 tsp
-
saffron (optional)1 - 2 pinches
-
fresh coriander leaves for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1124.2 mg
Białko
12.6 g
Kalorie
2852.2 kJ /
679.1 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
115.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Pilau rice
30 min
Jeera rice (Cumin rice)
45 min
Aloo Gobi
20 min
Cucumber and mint raita
30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Pilau rice using rice mode
40 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Amritsari dal
26 godz.
Chhole (chickpea curry)
35 min
Potato karakari
50 min
Cumin Rice
25 min