Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 fresh long green chilli, plus extra for garnishing
- 30 g ghee, melted
- 3 fresh curry leaves
- 5 g cumin seeds
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 - 3 whole cloves
- 300 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 1 - 2 pinches saffron (optional)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2852.2 kJ / 679.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 115.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1124.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarka dal
30 min
Cucumber and mint raita
30 min
Pilau rice using rice mode
40 min
Sambhar
1j 30 menit
Pilau rice
30 min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 Min
Coriander chilli chutney
5 min
Bombay aloo
40 min
Biryani
1j 25 menit
Amritsari dal
26 Std.
Pilaf with fragrant tarka
1j 20 menit
Potato karakari
50 menit