Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos jeżynowy
- 300 g jeżyn, świeżych
-
30
g syropu z agawy
lub 30 g miodu
Spód ciasteczkowy
-
350
g ciastek owsianych
lub 350 g ciastek pełnoziarnistych - 80 g masła, pokrojonego na kawałki
Masa serowa
- 150 g jeżyn, świeżych
-
750
g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
lub 750 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki - 200 g jogurtu typu greckiego
- 160 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 4 jajka
-
25
g skrobi ziemniaczanej
lub 25 g skrobi kukurydzianej - 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 923 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 Std. 30 Min
Pastizzi z groszkiem
1 Std. 30 Min
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1 Std. 20 Min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min
Kopiec kreta z truskawkami
5 godz. 30 min
Przekładaniec na bogato
2h 35min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 Std. 30 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Brazylijskie banoffee
1h 25min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 Std. 10 Min