Batoniki sernikowo-jeżynowe
TM6 TM5

Batoniki sernikowo-jeżynowe

4.8 (255 ocen)

Składniki

Sos jeżynowy

  • 300 g jeżyn, świeżych
  • 30 g syropu z agawy
    lub 30 g miodu

Spód ciasteczkowy

  • 350 g ciastek owsianych
    lub 350 g ciastek pełnoziarnistych
  • 80 g masła, pokrojonego na kawałki

Masa serowa

  • 150 g jeżyn, świeżych
  • 750 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
    lub 750 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 160 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 4 jajka
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    lub 25 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
923 kJ / 220 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
83 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy