
Urządzenia i Akcesoria
Brioszki prosiaczki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru50 g
-
mąki pszennej typ. 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu350 g
-
soli1 szczypta
-
jajko1
-
masła pokrojonego kawałki50 g
-
żółtko1
-
wody1 łyżka
-
rodzynek16
-
orzeszków piniowych16
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
275.1 kcal /
1151.9 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
43.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
38.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1 godz. 45 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Domowe lizaki
40 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Hot dogi pieski
40 min