Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Dinkel
- 225 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Pck. Trockenhefe
- 35 g Olivenöl
- 150 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Chiliflocken
Belag und Fertigstellung
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Rinderhackfleisch
- 30 g Tomatenmark
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 4 Eier
- 4 EL Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1555 kJ / 371 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Schnitzel-Quiche
1 godz. 25 min
Überbackene Hackfleisch-Wirsing-Röllchen
50 Min
Käseecken zum Zupfen
1 Std. 50 Min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 Std.
Hackfleisch-Käse-Quiche
1h 40min
Sauerkraut-Quiche mit Kasseler
1 Std. 30 Min
Vier-Käse-Quiche mit Bacon
1 Std.
Quiche Hawaii
50 Min
Spaghetti-Pizza mit Hackbällchen und Mozzarella
1h 10min
Kürbis-Hackfleisch-Tarte
1h 45min
Kartoffel-Spinat-Pizza
1 Std. 5 Min
Kürbis-Feta-Quiche
45 Min