Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 80 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ TL Backpulver
- 1 EL Rum
Belag
-
120
g Haselnüsse
lub 120 g Mandeln - 80 g Zucker
- 1 TL Zimt
- 1 Ei
- 500 - 700 g Trauben, kernlos (siehe Tipp)
Guss
- 6 Eier
- 200 g Sahne
- 20 g Mehl
- 100 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min