Zwetschgen-Swirl-Kuchen

Zwetschgen-Swirl-Kuchen

4.4 186 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
20 Scheiben

Składniki

Zwetschgenpüree
  • Zwetschgen geviertelt
    140 g
  • Zucker
    15 g
  • Zimt
    ½ TL
Sandkuchen und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    200 g
  • Zucker
    200 g
  • Zitronenschale (à ca. 1 x 6 cm), unbehandelt, dünn abgeschält
    4 Streifen
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Eier
    4
  • Speisestärke
    100 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Kakao
    2 TL
  • Zwetschgen entsteint, in Würfeln (0,5-1 cm)
    100 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 866 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...