Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
20 Scheiben
Składniki
Zwetschgenpüree
-
Zwetschgen geviertelt140 g
-
Zucker15 g
-
Zimt½ TL
Sandkuchen und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bestäuben200 g
-
Zucker200 g
-
Zitronenschale (à ca. 1 x 6 cm), unbehandelt, dünn abgeschält4 Streifen
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier4
-
Speisestärke100 g
-
Backpulver2 TL
-
Kakao2 TL
-
Zwetschgen entsteint, in Würfeln (0,5-1 cm)100 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
866 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Träubleskuchen
1 godz. 45 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Brombeermuffins
45 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Ingwer-Quitten-Streusel
1 godz. 5 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1 godz. 35 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min