Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zwetschgenpüree
- 140 g Zwetschgen, geviertelt
- 15 g Zucker
- ½ TL Zimt
Sandkuchen und Fertigstellung
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 200 g Zucker
- 4 Streifen Zitronenschale (à ca. 1 x 6 cm), unbehandelt, dünn abgeschält
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 100 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- 2 TL Kakao
- 100 g Zwetschgen, entsteint, in Würfeln (0,5-1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 866 kJ / 206 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Orangen-Mohn-Guglhupf
1小时 20 分钟
Birnen-Nuss-Kuchen
1 Std. 45 Min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Kürbis-Walnuss-Kuchen
1h 10min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1h 35min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 Std.