Pfirsich-Butterkuchen

Pfirsich-Butterkuchen

3.8 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Joghurt-Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Eigelb
    1
  • Milch
    250 g
  • Zucker
    60 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Pfirsiche reif, in Spalten
    1200 g
  • brauner Zucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Joghurt-Butter in Flöckchen, kalt
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 883 kJ / 211 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...