Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Butterkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Joghurt-Butter weich, in Stücken100 g
-
Eigelb1
-
Milch250 g
-
Zucker60 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Pfirsiche reif, in Spalten1200 g
-
brauner Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Joghurt-Butter in Flöckchen, kalt100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
883 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Der Sommer schmeckt
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronenschnecken
3 godz. 30 min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Zitronenkuchen
4 godz.
Aprikosenkuchen
1 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Rührkuchen mit Obst
1 godz.
Pfirsichkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.