Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Joghurt-Butter, weich, in Stücken
- 1 Eigelb
- 250 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Pfirsiche, reif, in Spalten
- 50 g brauner Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Joghurt-Butter, in Flöckchen, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Käsekuchen
4 Std.
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 Std. 45 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 godz. 30 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Bunter Obstkuchen vom Blech
1 Std.
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Quark-Hefe-Kuchen
1小时 20 分钟
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min