Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- Butter zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 130 g Haselnusskerne
- 100 g Zucker
- 20 g Mehl
- 60 g Backkakao
- ½ Pck. Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 400 g Wild-Preiselbeeren
- Schokoladenblättchen zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1513 kJ / 362 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Ameisenkuchen
2 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min