Heidelbeer-Baiser-Kuchen

Heidelbeer-Baiser-Kuchen

3.9 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    175 g
  • Zucker
    160 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Wasser
    25 g
  • Zitronenschale unbehandelt, fein gerieben
    1 TL
  • Eier
    2
  • Mineralwasser
    90 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Heidelbeeren, TK aufgetaut, mit Flüssigkeit
    300 g
  • Eiweiß
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 753 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...