Urządzenia i Akcesoria
Omas Teestollen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 Scheiben
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Haselnüsse50 g
-
Eier4
-
Zucker400 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rosinen50 g
-
Früchtetee aufgebrüht, abgekühlt, z. B.Tropische Früchte von Teminal30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
1360 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2021
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Stollen-Butterkuchen
2 godz. 45 min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2 godz.
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 godz. 50 min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 godz.
Rotweinstollen
48 godz.
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Orangenmarmeladen-Pie
2 godz.
Königskuchen
9 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1 godz. 15 min
Quark-Nuss-Stollen
2 godz. 30 min