Urządzenia i Akcesoria
Omas Teestollen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 Scheiben
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Haselnüsse50 g
-
Eier4
-
Zucker400 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rosinen50 g
-
Früchtetee aufgebrüht, abgekühlt, z. B.Tropische Früchte von Teminal30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
1360 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2021
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 Std. 45 Min
Träubleskuchen
1 Std. 45 Min
Königskuchen
9 Std. 30 Min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 Std.
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Pflaumen-Quark-Stollen
12 Std.
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 Std. 20 Min
Früchtekuchen
3 Std. 10 Min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 Min
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min