Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g Butter, weich, in Stücken
- 70 g brauner Zucker
- 60 g Kokosraspeln
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Milch
- 40 g Zucker
- 2 Eigelb
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Salz
- 50 g Puderzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 10 g Kokosöl
-
800 - 1000
g Aprikosen
lub 1 - 2 Dosen Aprikosen (Abtropfgew. 490 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1122 kJ / 268 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 Std.
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min