![Victoria sponge fragole e limone Victoria sponge fragole e limone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c9501db-4996-493d-97df-4393cb20d967/Derivates/4ec78450-4113-4287-9a7b-3d7698cca9b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 170 g di farina tipo 00
- 3 g di bicarbonato di sodio
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 170 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi + q.b.
- 170 g di zucchero
- 3 uovo
- 8 g di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 240 g di zucchero
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 120 g di burro a pezzi
- 3 uova medie (circa 53-63 g l'una)
- 200 g di panna vegetale zuccherata
Terminare la preparazione
- 500 g di fragole
- limoncello q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2115.2 kJ / 505.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 45.4 mg
Alternatywne przepisy
Stelle di pan di zenzero
1 Std. 35 Min
Tartellette cioccolato e marshmallow
3 Std.
Mattoni di pan di zenzero
2 Std. 35 Min
Cronuts (TM6)
3 Std.
Victoria sponge
1h 30min
Carote fermentate
84 Std. 30 Min
Sponge cake all'arancia
2h
Cullurielli cosentini
4 Std. 30 Min
Sushi donuts
50 Min
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25 Std. 20 Min
Torta pan di zenzero e cioccolato
1 Std. 40 Min
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min