Red velvet cupcakes (vegan)

Red velvet cupcakes (vegan)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 pezzi

Składniki

Frosting al formaggio vegano
  • di anacardi ammollate per 30 minuti in acqua calda
    200 g
  • di zucchero
    100 g
  • di succo di limone
    30 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di crema di cocco (la parte cremosa del latte di cocco)
    100 g
  • di margarina
    30 g
Cupcakes vegan
  • di bevanda a base di mandorle
    250 g
  • di aceto bianco
    40 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di zucchero
    150 g
  • di colorante alimentare, rosso
    ½ cucchiaino
  • di olio di semi di girasole
    120 g
  • di bicarbonato di sodio
    5 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di cacao amaro in polvere
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 392.5 kcal / 1642.1 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 247.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...