![Harissa Harissa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d84ccf8d-e9c3-406a-ac72-2c83a9dd2631/Derivates/77efbce3-a2cd-4727-a887-7405f6e9209f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di peperoncini rossi piccanti, freschi (circa 9 peperoncini), tagliati a pezzi
- 600 g di acqua bollente
- 2 ½ cucchiaini di semi di cumino
- 2 cucchiaini di semi di coriandolo
- 5 spicchi di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 1732.2 kJ / 414 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 4.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 Std. 10 Min
Insalata di peperoni con tarator alla bulgara
1 Std. 30 Min
Napa Kimchi
86ωρ.
Confettura di peperoncini piccanti
35min
Sushi donuts
50min
Pesto alla trapanese
20min
Mojito al mango
15 min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Pane naan
3 Std. 10 Min
Babaganoush
40min
Gelato alla banana
8h 15min
Guacamole Tex-Mex
5 menit