Harissa

Harissa

5.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
500 g

Składniki

  • 150 g di peperoncini rossi piccanti, freschi (circa 9 peperoncini), tagliati a pezzi
  • 600 g di acqua bollente
  • 2 ½ cucchiaini di semi di cumino
  • 2 cucchiaini di semi di coriandolo
  • 5 spicchi di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 5 g di sale

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 414 kcal / 1732.2 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 4.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...