Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
500 g
Składniki
-
150 g di peperoncini rossi piccanti, freschi (circa 9 peperoncini), tagliati a pezzi
-
600 g di acqua bollente
-
2 ½ cucchiaini di semi di cumino
-
2 cucchiaini di semi di coriandolo
-
5 spicchi di aglio
-
40 g di olio extravergine di oliva
-
5 g di sale
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 500 g
Sód
4.9 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
1732.2 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
40.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tzatziki
20 min
Aïoli
5 min
Älpler Magronen (maccheroni montanari)
45 min
Gulasch di manzo
1 godz. 5 min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 min
Conserva di barbabietole in agrodolce
12 godz. 30 min
L'originale salsa barbecue
2 godz. 5 min
Crumble mele, fragole e rabarbaro
1 godz.
Patè di peperoncini
30 min
Salsa barbecue
20 min
Ketchup light
1 godz. 10 min
Insalata di broccoli
15 min