Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema ai lamponi
-
250
g di lamponi freschi
lub 250 g di lamponi surgelati, scongelati - 400 g di latte
- 120 g di zucchero
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 uovo, medio (circa 60 g)
- 2 tuorli
- 50 g di amido di mais (maizena)
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 15 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova, medie (circa 60 g)
Terminare la preparazione
- 200 g di zucchero
- 2 albumi
- lamponi freschi, per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 281.2 kJ / 67.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 11.3 mg
Alternatywne przepisy
Éclair come un Paris-Brest
5h
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10 min
Cake Pops pasquali
2sa
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4h 25min
Delizia alla fragola di Plougastel
4 godz. 55 min
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
2h 30min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Bretzel (di Luca Montersino)
3h
Cream tart
4 godz.
Cestini di crema e frutta
3h
Torta foresta nera
3h