Victoria Sponge cake

Victoria Sponge cake

4.1 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • di burro a tocchetti + q.b.
    170 g
  • di zucchero
    170 g
  • uova medie (circa 60 g)
    3
  • di farina tipo 00
    170 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
  • di bicarbonato di sodio
    1 cucchiaino
  • di estratto di vaniglia naturale (opcjonalnie)
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di confettura (ad esempio, fragola e lampone)
    100 g
  • di panna (30-40% di grassi) fredda
    200 g
  • di lamponi freschi
    150 g
  • di zucchero a velo
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 402 kcal / 1683 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...