![Mango cake Mango cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e9f88a1e8ad052641cda9b1e36623f8e/Derivates/30e7d14819978894860daf35417ca9e9a16f518f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- 6 uova (da 60 g)
- 180 g di zucchero
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 500 g di polpa di mango maturo, a pezzi
- 110 g di zucchero
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 100 g di succo di mango
- 400 g di mango maturo, pelato e a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1773.1 kJ / 423.8 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 70.6 mg
Alternatywne przepisy
Frittelle di patate con Affettatutto Bimby®
35 min
Thai tom yum
1 Std. 30 Min
Curry panang
45 dk
Mapo tofu
20 min
Langos
5h 10 min
Insalata greca con pollo marinato al vapore (TM6)
1h 10 min.
Insalata di noodles e verdure alla vietnamita (TM6)
40 min
Panini della Val Venosta
15h 30min
Bento box
40 min
Bocconcini di pollo piccanti
45 dk
Sweet sushi
2 Std.
Frappè al cioccolato
10min