Mango cake

Mango cake

5.0 6 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Torta
  • burro q.b.
  • 6 uova (da 60 g)
  • 180 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 180 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino colmo di lievito in polvere per dolci
Farcitura
  • 500 g di polpa di mango maturo, a pezzi
  • 110 g di zucchero
  • 1 cucchiaio di succo di limone
  • 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • 100 g di succo di mango
  • 400 g di mango maturo pelato e a fettine

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 423.8 kcal / 1773.1 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 70.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...