Mango cake
TM6 TM5 TM31

Mango cake

5.0 (6 ocen)

Składniki

Torta

  • burro q.b.
  • 6 uova (da 60 g)
  • 180 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 180 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino colmo di lievito in polvere per dolci

Farcitura

  • 500 g di polpa di mango maturo, a pezzi
  • 110 g di zucchero
  • 1 cucchiaio di succo di limone
  • 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 250 g di mascarpone

Terminare la preparazione

  • 100 g di succo di mango
  • 400 g di mango maturo, pelato e a fettine

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1773.1 kJ / 423.8 kcal
Białko
8.7 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
22.8 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Błonnik
1.7 g
Sód
70.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy