Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frosting
- 200 g di zucchero
- 250 g di burro a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Basi
- 100 g di zucchero di canna
- 240 g di zucchero semolato
- 400 g di farina tipo 00
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di bicarbonato di sodio
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 110 g di panna acida
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 170 g di burro + q.b.
- 125 g di olio di semi di mais o girasole
- 300 g di acqua
- scaglie di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4127.6 kJ / 986.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 61.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti farciti (Alfajores argentini)
1h 5min
Pumpkin pie
2 godz. 30 min
Torta tres leches (torta ai tre latti)
2 Std.
Cupcake Cappuccino
50 Min
Butter chicken
50 Min
Gin-Basil-Smash
10 min
Pizza con pollo e curry
Brak ocen
Crema alla lavanda con cereali croccanti al burro di arachidi (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Shakshuka (Crema di pomodori e peperoni con uova)
35 Min
Victoria Sponge cake
1 Std. 30 Min
Cioccolatini ripieni
4h