Victoria sponge

Victoria sponge

4.5 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • di farina tipo 00
    170 g
  • di bicarbonato di sodio
    3 g
  • stecca di vaniglia (opcjonalnie) i semini estratti
    ½
  • di burro a temperatura ambiente a pezzi + q.b.
    170 g
  • di zucchero
    170 g
  • uovo medie
    3
  • di lievito in polvere per dolci
    8 g
Ripieno
  • di panna (30-40% di grassi) fredda
    200 g
  • di confettura ai frutti rossi (es. fragola e lamponi)
    100 g
  • di lamponi freschi
    150 g
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 402 kcal / 1683 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 203.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...