Wersje kompatybilne
Bases: bechamel vegana, lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa bechamel vegana
- 700 g de leche de soya
- 40 g de harina de trigo
- 10 g de aceite vegetal
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 1 cdita de sal
- 2 - 3 pizca de pimienta negra molida
Lentejas rojas
- 100 g de zanahoria (aprox. 1 zanahoria), cortada en trozos
- 100 g de cebolla blanca, en mitades
- 80 g de apio, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 80 g de jitomate deshidratado
- 30 g de aceite vegetal
- 330 g de lentejas rojas, secas, (ver tip)
- 550 g de agua
- 2 hojas de laurel secas
- 3 pimientas gordas (opcjonalnie)
-
1 ½
cdita de azúcar
lub 1 ½ cdita de azúcar morena - 1 - 1 ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 800 g de jitomate triturado
- 30 g de vinagre balsámico
Espinacas y setas salteadas
- 400 g de hojas de espinaca fresca
- 1000 g de agua
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite de oliva
- 2 - 3 pizcas de sal
- 60 g de cebolla blanca,en mitades
- 600 g champiñón, en cuartos
- 1 cdita sal
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 13556.2 kJ / 3240 kcal
- Białko
- 163 g
- Węglowodany
- 465 g
- Tłuszcz
- 104 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 85 g
- Sód
- 8447 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boloñesa de lentejas
35 Min
Lentejas marinadas
35 Min
Medallones vegetarianos
1sa 10 dk
Bowl con falafel de lentejas y granada
2 Std. 35 Min
Burritos veganos
55 Min
Curry de lentejas (dahl)
30 dk
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2 Std. 30 Min
Hamburguesas de tofu
8 Std. 10 Min
Tortitas de garbanzo
25min
Hamburguesa veganas
45 dk
Croquetas de papa y lentejas
2h
Tinga de setas
25min