Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de quinoa, roja
- 1000 g de agua
- 50 g de cebolla, en trozo
- 3 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva extra virgen, y un poco más
- 40 g de arroz (p.ej. basmati o de grano largo)
- 1 cditas comino en polvo, y un poco más para decorar
- 300 g de acelgas, sin los tallos blancos
-
600
g de caldo de pollo
lub 600 g de caldo de verduras -
100
g de caldo de pollo (opcjonalnie)
lub 100 g de caldo de verduras (opcjonalnie) - 1 pizca sal marina
- 1 pizca pimienta negra molida
- 15 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 100 g de frijoles negros enteros cocidos y enlatados, escurridos
-
100
g de yogur natural sin azúcar
lub 100 g de jocoque
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 116 kJ / 28 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de espinacas con nuez
20 min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Crema de brócoli y manzana verde
35min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min
Sopa de apio
50min
Crema de betabel
40 min
Crema de ejotes con verduras
35min
Sopa de frijoles Toscana
50min
Crema de acelgas con piñones (vegano y sin gluten)
40 min
Sopa de frijol bayo con cilantro
30 min
Crema vegana de acelgas
30 min
Crema de espinaca
25min