Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 140 g de sucre roux
- 4 œufs
- 140 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 30 g de chicorée liquide
- 140 g de farine de châtaigne, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique sans gluten (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 140 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1860.9 kJ / 447.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 235.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50 dk
Gâteau fondant aux noix
40 dk
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Grand financier à la noisette
55 dk
Cake marbré chocolat et courge
1 godz. 45 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 dk
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Gâteau noix-chocolat
2 Std. 45 Min
Cake aux figues
1 Std. 10 Min
Gâteau aux noisettes
55 dk
Gâteau choco-noisette
1 godz. 40 min
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min