Mediterraner Flammkuchen

Mediterraner Flammkuchen

4.7 549 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Mehl
    230 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ½ TL
Belag und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikum abgezupft
    2 - 3 Stängel
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft (ca. 50 g)
    5
  • Crème fraîche
    200 g
  • Oregano
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer aus der Mühle
    ¼ TL
  • Oliven, grün, entsteint in Scheiben (ca. 5 mm)
    40 g
  • Feta zerbröselt
    100 g
  • Rucola
    60 g
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • Balsamico, hell zum Beträufeln

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1153 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...