Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Mehl
- 120 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 2 - 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 5 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft (ca. 50 g)
- 200 g Crème fraîche
- ½ TL Oregano
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer aus der Mühle
- 40 g Oliven, grün, entsteint, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 100 g Feta, zerbröselt
- 60 g Rucola
- Olivenöl zum Beträufeln
- Balsamico, hell, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1153 kJ / 276 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caprese-Baguette
14 Std.
Burrata-Pizza
1h 40min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2h
Flammkuchen mit Zwetschgen und Camembert
1 Std. 50 Min
Spinat-Crostini
20 Min
Pizza-Bruschetta
1 Std. 30 Min
Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing
3 Std.
Caprese Wraps
10min
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35 Min
Mediterraner Kartoffelsalat
1h 10min
Gemüse-Avocado-Wraps
30 Min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35 Min