![Spinat-Gorgonzola-Quiche Spinat-Gorgonzola-Quiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/aec94a54-2a60-4fcc-a044-a1bb7d2931c3/Derivates/458eb475-8af5-4ea8-a314-6e5f98ecc1aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Pck. Blätterteig, in Rollen (à 275 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Blattspinat, TK aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 3 Prisen Muskat
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 200 g Gorgonzola, in Stücken
- 200 g Frischkäse
- 3 Eier, davon 1 Ei getrennt
- 50 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3017 kJ / 721 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1 godz. 45 min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 Std.
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Spinat-Empanada
1 Std.
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 Std.
Quiche mit Ofenpaprika
2 godz.
Quiche mit Kräuterseitlingen
1 godz. 45 min
Zucchini-Ricotta-Quiche mit Mandelblättchen
1sa 20 dk
Venezianischer Zwiebelkuchen
1ωρ. 10 λεπτ.
Quiche mit Schinken und Spinat
1sa 20 dk
Tarte provençale
1h 40min