Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolla blanca, en mitades
- 20 g de apio, cortado en trozos
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 120 g de zanahorias, cortadas en trozos (1 cm)
- 150 g de pimiento rojo, cortado en cubos (1 cm)
- 400 g de frijoles bayos cocidos, escurridos (ver tip)
- 2 chiles jalapeños, sin semillas, en cuartos
- 200 g de agua
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de chile chipotle en polvo
- ½ cdita de canela en polvo
- ½ cdita de comino en polvo
- 400 g de puré de jitomate
-
1
cdita de orégano seco
lub 2 ramitas de orégano fresco - 100 g de granos de elote amarillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2222.8 kJ / 531.3 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 23.3 g
- Sód
- 796 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boloñesa de lentejas
35 Min
Hamburguesas de portobello
40 Min
Tortitas de coliflor con aderezo de yogur
40 Min
Papas a la francesa TM6
1 Std. 15 Min
Empanadas de soja
20 Min
Hamburguesa de quinoa roja
40 Min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3u. 10min
Coliflor tikka masala
30 Min
Sopa de coliflor y garbanzos
50 Min
Enchiladas poblanas veganas
40 Min
Bolitas de quinoa
1 Std.
Tahini
25 Min