Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 ½ cdita de sal fina
-
200
g arroz de grano largo
lub 200 g arroz, tipo basmati - 200 g de camote, en trozos (2-3 cm)
- 100 g de floretes de brócoli
- 2 dientes de ajo, pelados
- 10 g de jengibre, en rodajas finas
- 40 g de echalot, en mitades
- 20 g de aceite vegetal, (p. ej. maíz, girasol, coco)
- 200 g de berenjena, en cubos (2 cm)
- 400 g de leche de coco
- 2 - 3 cditas de pasta de curry tailandesa, (ver tip)
- ½ cubo de caldo de verdura (para 0,5L), desmenuzado
- 100 g de garbanzo blanco cocido, lavados y escurridos
- 1 cdita de azúcar morena
- 20 g de jugo de limón recién exprimido y 1 limón en gajos para servir
- 80 g de chícharos congelados
- 80 g de elote desgranado, escurrido
- hojas de cilantro para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1111 kJ / 265 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 810 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min
Tabule de quinoa
10 Min
Misoshiru (sopa miso)
15 Min
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13h 10min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Tabule TM6
1 Std. 30 Min
Ensalada de quinoa con tofu
55 min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass TM6
1 Std. 20 Min
Curry de lentejas con coliflor rostizada en cocción lenta TM6
16hod.
Coliflor tikka masala
30min