Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g de agua fría
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 150 g de agua fría
-
10
g de sirope de cebada malteada
lub 10 g de miel - 5 g de levadura prensada fresca
- 360 g de harina de fuerza
- 10 g de mantequilla
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- 10 cucharaditas de semillas de amapola
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 468.8 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2 Std. 20 Min
Pan greñado art
3h 30min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 Std. 20 Min
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Corona trenzada dulce de espelta blanca
4 Std.
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Mini baguettes rústicas
16h 30min
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Pizza al estilo napolitana (Come, reza, ama)
50 Min