Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g de agua fría
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 150 g de agua fría
-
10
g de sirope de cebada malteada
lub 10 g de miel - 5 g de levadura prensada fresca
- 360 g de harina de fuerza
- 10 g de mantequilla
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- 10 cucharaditas de semillas de amapola
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 468.8 mg
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17 Std.
Masa madre en polvo
24 Std. 10 Min
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16h
Mini baguettes rústicas
16 Std. 30 Min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Cuernos de brioche
2 godz. 30 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan moreno en sartén con masa madre
14 Std. 30 Min
Pan de Pascua Cozonac (Kozunak)
5 Std.
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Pan de molde con masa madre
16h 45 min
Panecillos de leche
4 godz. 30 min