Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema inglesa
- 1 vaina de vainilla
- 500 g de nata
- 8 yemas de huevo
- 60 g de azúcar
- agua caliente para la bandeja
Cobertura de caramelo
- 150 g de azúcar
- 1015 g de agua
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharada de vinagre
- 300 g de frutos rojos frescos variados
- hojas de menta fresca para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 36 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de queso con espirales de manzana
6h
Torrijas leche condensada con fresa y crema inglesa
40 min
Tarta de chocolate blanco con frambuesa y frutos rojos
2h 50min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1 godz. 30 min
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4h 30min
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Pudin de lima limón
5h
Crujiente de manzana
6h
Cobbler de caqui, pera y chocolate
45 min
Cake de arándanos y lavanda
2h 45min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4 godz. 40 min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1 godz. 10 min