Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Harina tostada
- 100 g de harina de fuerza
Poolish
- 150 g de agua a temperatura ambiente
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 150 g de harina de fuerza
Masa
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- 270 g de agua fría
- 50 g de harina integral
- 200 g de harina de fuerza
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3676 kJ / 878 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 177.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17 Std.
Masa madre de centeno
96h 20 min
Pan payés con masa madre
16 godz.
Bollitos de hinojo y alcaravea
14h
Pan retorcido con masa madre
16 godz.
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan Venecia
17h 10min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Pan de molde con masa madre
16h 45min