Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Harina tostada
- 100 g de harina de fuerza
Poolish
- 150 g de agua a temperatura ambiente
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 150 g de harina de fuerza
Masa
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- 270 g de agua fría
- 50 g de harina integral
- 200 g de harina de fuerza
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3676 kJ / 878 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 177.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
Alternatywne przepisy
Pan greñado art
3h 30min
Pan blanco
3h 10min
Bollitos de hinojo y alcaravea
14h
Pan retorcido con masa madre
16 Std.
Pan Venecia
17h 10 min
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Masa madre de centeno
96 Std. 20 Min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan gallego con masa madre
15h 30 min
Masa madre de manzana y trigo
48h 20min
Panecillos artesanos
1j 30 menit
Pan payés con masa madre
16 Std.