Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 250 g de azúcar
- 90 g de jarabe de arce
- 80 g de mantequilla en trozos
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita sal
- 1060 g de agua
- 2 cucharaditas de zumo de limón
- 1 cucharada de vinagre
Mousse de chocolate
- 50 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 1 - 2 pellizcos sal
Montaje
- 100 - 150 g de nata montada para decorar
- 30 g de virutas de chocolate para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2120 kJ / 506 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 289 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Postre de queso con coulis de arándanos
1j 30 menit
Volcán de chocolate al vapor
50 menit
Vasitos de chocolate con nata de flan y salsa de toffee
45 Min
Bocaditos de chocolate blanco y caramelo salado
1j 30 menit
Pasteles de toffee salado y chocolate
3sa
Cannoli de dulce de leche, chocolate y nuez
40 min
Sinfonía de frutos rojos y mascarpone
2j
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Tarta de crema catalana a la naranja
7h 30min
Bizcocho de caramelo con frutas y salsa de caramelo
3j 50 menit
Tarta de chocolate con leche y frutos rojos
2j 30 menit
Tarta de plátano y dulce de leche (Banoffee pie)
30 min