Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 100 g de agua
- 10 g de pie de masa de trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 220 g de agua fría
- 360 g de harina de fuerza
- 40 g de harina integral de centeno
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 92.5 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1182.3 mg
Alternatywne przepisy
Pan de molde 100% integral con masa madre
15h
Chapata con masa madre
17h
Hogaza de centeno con masa madre en banneton
16 Std. 45 Min
Pan Venecia
17 Std. 10 Min
Masa madre en polvo
24h 10 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15h 20min
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Mini baguettes rústicas
16 godz. 30 min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan gallego con masa madre
15 Std. 30 Min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Pan payés con masa madre
16h