Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 100 g de agua
- 10 g de pie de masa de trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 220 g de agua fría
- 360 g de harina de fuerza
- 40 g de harina integral de centeno
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 92.5 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1182.3 mg
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17 Std.
Pan payés con masa madre
16h
Masa madre en polvo
24 Std. 10 Min
Pan retorcido con masa madre
16h
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16h
Pan Venecia
17 Std. 10 Min
Mini baguettes rústicas
16 Std. 30 Min
Masa madre de manzana y trigo
48h 20 min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Panecillos de leche
4h 30min