Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 60 g de agua
- 20 g de pie de masa de trigo
- 60 g de harina de fuerza
Poolish
- 60 g de agua
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 60 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 270 g de agua fría
- 470 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas de sal (10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 9277 kJ / 2217 kcal
- Białko
- 72.5 g
- Węglowodany
- 436.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 4784.9 mg
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17 Std.
Masa madre de centeno
96 godz. 20 min
Pan payés con masa madre
16h
Pan retorcido con masa madre
16h
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan Venecia
17 Std. 10 Min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25h 20min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan moreno en sartén con masa madre
14 Std. 30 Min
Pan de molde con masa madre
16h 45 min