Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le moule
- ½ c. à soupe de beurre, mou, pour graisser
La tarte
- 150 g de noisettes
- 100 g de sucre
- 200 g de farine, et un peu pour abaisser
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 60 g d'eau
- ¼ de c. à café de sel
- 500 g de rhubarbe, évent. pelée, partagée dans la longueur, en tronçons (8 cm)
- 240 g de demi-crème
- 2 œufs
- 20 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1874 kJ / 450 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Quiche poireaux-lard
1h
Flammekueche aux asperges et jambon
1h 40min
Tiramisu fraises-sureau
3h 15min
Papet vaudois
55min
Velouté de tomates et de courges
25min
Tarte aux abricots
1h 10min
Salade de haricots verts aux lardons
40 min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min