Tarte aux abricots

Tarte aux abricots

4.4 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Le moule
  • ½ c. à soupe de beurre pour graisser
La pâte
  • 220 de farine blanche
  • 85 de beurre en cubes (2 cm)
  • 60 d'eau
  • ½ c. à café de sel
La garniture et la liaison
  • 50 g d'amandes, entières, décortiquées
  • 600 g d'abricots coupés en quatre
  • ½ gousse de vanille
  • 50 g de sucre
  • 200 g de crème fraîche
  • 100 g de lait
  • 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 746 kcal / 3116 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...