Culurgiones - Sardische Ravioli

Culurgiones - Sardische Ravioli

4.5 107 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
5 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    200 g
  • Hartweizengrieß
    200 g
  • Olivenöl
    1 TL
  • Wasser
    195 g
  • Salz
    1 TL
Füllung
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    500 g
  • Parmesan in Stücken
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Frischkäse
    150 g
  • Öl
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Minze, getrocknet, gehackt
    1 ½ TL
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Wasser
    60 g
  • Rotwein, trocken
    60 g
  • Kräuter der Provence
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    3 Prisen

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 2764 kJ / 660 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...