Pinsa mit Rhabarber und Ziegenkäse

Pinsa mit Rhabarber und Ziegenkäse

4.5 45 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 48 godz.
4 Stück

Składniki

Pinsateig
  • Wasser
    310 g
  • Hefe (erbsengroß)
    1 g
  • Weizenmehl Type 550
    350 g
  • Dinkelmehl Type 630
    50 g
  • Reismehl
    75 g
  • Kichererbsenmehl
    25 g
  • Salz
    2 TL
  • Olivenöl
    10 g
Rhabarber und Fertigstellung
  • Rhabarber (ca. 300 g), in Stücken (5 mm)
    3 - 4 Stängel
  • Zucker zum Bestreuen
  • Crème fraîche (siehe Tipp)
    300 g
  • Honig
    30 g
  • Thymian abgezupft
    1 - 2 Zweige
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Ziegenkäserolle in Scheiben (2-3 mm)
    1
  • Walnusshälften
    20 - 30 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    4

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 816 kcal / 3414 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 105 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1991 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...