Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Zucker
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 470 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Olivenöl
- 2 ¾ TL Salz
- 1 Ei, getrennt
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Ringen
- 2 rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 1 Aubergine (ca. 250-300 g), in Würfeln (1 cm)
- 30 g Tomatenmark
- 1 TL Harissa (siehe Tipp)
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 1 - 2 Prisen Kreuzkümmel (Cumin)
- ½ TL Paprika edelsüß
- 150 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2 godz.
Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 Std. 30 Min
Antipasti-Calzoni
1h 20 min
Gemüse-Döner
40 min
Veggie-bubble-up-Pizza
2 godz.
Falafeln mit Paprika-Tomaten-Gemüse
50 min
Überbackene vegetarische Enchiladas
50 min
Mediterrane Langos
1 Std. 30 Min
Pide mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Pide mit Tomaten, Bergkäse und Mozzarella
1 Std. 30 Min
Fladenbrot - Pide
1 Std. 50 Min
Gözleme mit Feta
1 Std.