Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Zucker
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 470 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Olivenöl
- 2 ¾ TL Salz
- 1 Ei, getrennt
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Ringen
- 2 rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 1 Aubergine (ca. 250-300 g), in Würfeln (1 cm)
- 30 g Tomatenmark
- 1 TL Harissa (siehe Tipp)
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 1 - 2 Prisen Kreuzkümmel (Cumin)
- ½ TL Paprika edelsüß
- 150 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veggie-bubble-up-Pizza
2 godz.
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2 godz.
Antipasti-Calzoni
1sa 20 dk
Pide mit Spinatfüllung
1ωρ. 15 λεπτ.
Lahmacun-Pizza
2 godz.
Teigschiffchen mit Rinderhack - Etli Pide
1 Std.
Überbackene vegetarische Enchiladas
50 Min
Türkische Pizza - Lahmacun
1ωρ. 10 λεπτ.
Pide mit Tomaten, Bergkäse und Mozzarella
1 godz. 30 min
Gemüse-Döner
40 Min
Falafeln mit Paprika-Tomaten-Gemüse
50 Min
Gözleme mit Feta
1 Std.