Flammkuchen mit Süßkartoffel und Chorizo

Flammkuchen mit Süßkartoffel und Chorizo

4.6 86 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Stück

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Süßkartoffeln davon 200 g in Stücken (1-2 cm) und 200 g dünn gehobelt oder in dünnen Scheiben (1 mm), siehe Tipp
    400 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Buttermilch
    100 g
  • Hefe
    15 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Ajvar
    20 g
  • Honig flüssig
    10 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Chorizo in dünnen Scheiben (1 mm)
    160 g
  • grüne Paprika (ca. 160 g), in Streifen (1 x 5 mm)
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 1698 mg
Białko 27 g
Kalorie 3414 kJ / 816 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...