Orientalischer Nudelsalat

Orientalischer Nudelsalat

4.1 258 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Nudeln (z. B. Mini-Farfalle)
    500 g
  • Wasser zum Kochen
  • Salz und mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Koriander abgezupft
    ½ Bund
  • Datteln, entsteint
    50 g
  • rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt
    1
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Limettenschale unbehandelt, fein gerieben
    1 TL
  • Safran
    2 Prisen
  • Ras el Hanout
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Mandeln, gehackt
    50 g
  • Naturjoghurt
    400 g
  • Garam Masala
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    ½ TL
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g)
    1 Dose
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 332 mg
Białko 15 g
Kalorie 1809 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...