Herzhafte Baklava

Herzhafte Baklava

3.9 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

Baklava-Sauce
  • Minze abgezupft
    5 Stängel
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    100 g
  • Milch
    100 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Füllung
  • Couscous
    100 g
  • Salz
    ¼ TL
  • kochendes Wasser zum Übergießen
  • Walnusshälften
    80 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    10 g
  • Babyspinat, frisch
    250 g
  • Feta grob zerbröselt
    400 g
Baklava und Fertigstellung
  • Filoteigblätter aus dem Kühlregal
    250 g
  • Ei
    1
  • Sesam
    1 EL
  • Schwarzkümmel-Samen
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 802 mg
Białko 16 g
Kalorie 2154 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...