Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Vongole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
water cold, for purging
-
fresh clams1000 g
-
water1900 g
-
dried spaghetti (cooking time 11 minutes)320 g
-
fresh parsley leaves only (approx. 20 g)1 bunch
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 tsp
-
extra virgin olive oil60 g
-
garlic cloves2
-
dried chilli flakes1 tsp
-
dry white wine50 g
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
795.5 mg
Białko
34.3 g
Kalorie
2510 kJ /
600.5 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
30.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Miso Carbonara Udon
25 min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1 godz. 30 min
Alpine Macaroni
45 min
Spooky Spaghetti and Meatballs (TM6 & TM5)
1 godz. 25 min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55 min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2 godz. 30 min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 godz. 40 min
Mixed berry jam tart
2 godz. 35 min
Boozy Peach and Mint Iced Tea
2 godz. 25 min
Shrimp Cakes
30 min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20 min