![Spaghetti Vongole Spaghetti Vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f819a60d-0d3f-4472-abad-00aef73eead4/Derivates/9108976c-f311-418c-890f-d6eb3ca83c72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, cold, for purging
- 1000 g fresh clams
- 1900 g water
- 320 g dried spaghetti (cooking time 11 minutes)
- 1 bunch fresh parsley, leaves only (approx. 20 g)
- 1 tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 tsp dried chilli flakes
- 50 g dry white wine
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2510 kJ / 600.5 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 795.5 mg
Alternatywne przepisy
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Grated Carrot Salad (TM5)
Brak ocen
Tom Yum with Prawns
25 Min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Beef Stew with Mashed Potatoes
1 godz. 30 min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 godz.
Seafood Laksa
25 Min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2h 40min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 min