Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Vongole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
water cold, for purging
-
fresh clams1000 g
-
water1900 g
-
dried spaghetti (cooking time 11 minutes)320 g
-
fresh parsley leaves only (approx. 20 g)1 bunch
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 tsp
-
extra virgin olive oil60 g
-
garlic cloves2
-
dried chilli flakes1 tsp
-
dry white wine50 g
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
795.5 mg
Białko
34.3 g
Kalorie
2510 kJ /
600.5 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
30.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta Muffins with Prawns and Mayo
1 godz. 25 min
Steamed Thai-style fish cakes
45 min
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35 min
Clams with Garlic Sauce
2 godz. 40 min
Kung Pao Prawns
45 min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2 godz.
Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple
Brak ocen
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1 godz. 5 min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Pearl Rice Meatballs
2 godz.
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min