Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oil
- 200 g fresh shiitake mushrooms, quartered
- 150 g carrots, cut in matchsticks
- 95 g leeks, cut in matchsticks
- 900 g liquid vegetable stock
- 40 g miso
- 80 g water
- 250 g firm tofu, cubed (1 cm)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 6 spring onions, cut in thin slices (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 377 kJ / 90 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Korean Ramen with Tofu
50 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Umami Soup
1h 20 min
Kimchi stew
30 min
Steamed Tofu
30 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Celery and Cashew Nuts
20min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min