Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
lub 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only - 250 g water
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g shallots, halved
- 3 garlic cloves
-
1
fresh red chilli, small, deseeded
(opcjonalnie)
lub ⅓ tsp dried chilli flakes, small, deseeded (opcjonalnie) - 50 g dry white wine (opcjonalnie)
- 120 g cherry tomatoes, halved
- 40 - 50 g tomato purée
- 1 pinch salt
- 350 g penne or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2h 15 min.
Miso and Honey-roasted Aubergine
1h
Chopped Garlic
5min
Roasted Duck Breast with Yellow Split Pea Purée
4 godz. 30 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min
Clams with Garlic Sauce
2 Std. 40 Min
Brown Rice Congee
30min
Sicilian Prawn Salad
40min
Celeriac Remoulade (TM5)
10min
Mixed Mushroom Sauté
30min
Spiralized Tortilla
35min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30min