![Penne with Mussels Penne with Mussels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B35C6589-367E-4F16-AD57-B8A4DC4E280E/Derivates/3DAC5002-DF5C-4E1E-BC84-D698BEE4E3C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
lub 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only - 250 g water
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g shallots, halved
- 3 garlic cloves
-
1
fresh red chilli, small, deseeded
(opcjonalnie)
lub ⅓ tsp dried chilli flakes, small, deseeded (opcjonalnie) - 50 g dry white wine (opcjonalnie)
- 120 g cherry tomatoes, halved
- 40 - 50 g tomato purée
- 1 pinch salt
- 350 g penne or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Lemonade
5 Min
Chopped onions
5 Min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 Min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40min
Herbal Tea and Biscotti
55 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 Std. 30 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 Min
Steamed Corn on the Cob
25min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50 Min
Wolf Herring Fish Dumplings
30min
Sautéing Red Pepper with Onions
25min
Steamed Rice
25min