Urządzenia i Akcesoria
Penne with Mussels
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves onlyfresh flat-leaf parsley leaves only4 - 5 sprigs
-
water250 g
-
fresh mussels scrubbed and debearded1000 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
shallots halved30 g
-
garlic cloves3
-
⅓ tsp dried chilli flakes, small, deseededfresh red chilli (opcjonalnie) small, deseeded1
-
dry white wine (opcjonalnie)50 g
-
cherry tomatoes halved120 g
-
tomato purée40 - 50 g
-
salt1 pinch
-
penne or similar short dried pasta350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Strawberry Ice Cream
5 min
Geode Cake
4 godz.
Wraps with Sautéed Vegetables and Parsley Cream (TM5)
45 min
Vegetarian Summer Rolls (TM5)
1 godz.
Salmon Tikka Dinner with Steamed Rice
40 min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Steamed Peas and Sweetcorn
15 min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Couscous with Chicken and Lamb
1 godz. 10 min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40 min
Strawberry Cheesecake Milkshake
40 min
Egg Fried Rice
35 min