![Tomato rice Tomato rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F7DFF33-0E5E-4EDA-AF92-106DC8B43BC2/Derivates/373EF2B1-69D4-46CC-B96F-1BA28F15205B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
-
200
g fresh tomatoes, cut in halves
lub 200 g canned tomatoes - 50 g olive oil
- 400 g long-grain rice (not parboiled)
- 2 tsp salt
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan cheese
30 Min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 Min
Chopped vegetable salad
10 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
50 Min
Basic bread dough
5 Min
Boiled eggs
20 Min
Cod with citrus butter
50 Min
Frozen fruit sorbet
5 Min
Smoothie
5 Min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 Min
Fish and potatoes with tomato sauce
50 Min
Steamed rice
25 Min