![Baked spinach and eggs Baked spinach and eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E66FC4C-A63E-4EC7-87E1-E7F46F481B4F/Derivates/E40EF44F-B184-4E04-A64A-D8B3487EDDB9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g frozen spinach leaves, defrosted
- 50 g hard cheese, for grating (e.g. Gruyère, Cheddar, Parmesan)
- 1 garlic clove
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- 50 g flour
- 500 g milk
- 30 g butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 6 eggs
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7961 kJ / 1905 kcal
- Białko
- 87 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 141 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.8 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 3711 mg
Alternatywne przepisy
Creamy mushroom soup
20p
Ratatouille
40p
Stir-fried vegetables
10p
Focaccia with onions
2h
Frozen fruit sorbet
5 min
Mushroom pie
1 Std. 40 Min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4h 10min
Fruit ice cream
5 min
Pizza Margherita
2h 10min
Apple cake
1h
Stuffed vegetables
1 Std. 20 Min
Chopped vegetable salad
10p