Steamed Tofu

Steamed Tofu

3.5 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • carrots cut in pieces
    70 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh spinach leaves blanched (see tip)
    150 g
  • fresh button mushrooms sliced (2-3 mm)
    200 g
  • firm tofu marinated, cut in 4 pieces
    600 g
  • fine sea salt
    4 pinches
  • ground black pepper
    4 pinches
  • lemon juice
    4 tsp
  • extra virgin olive oil
    4 tsp
  • soy sauce
    2 Tbsp
  • water
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 294.5 kcal / 1232 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 626.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...