Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Hähnchenschenkel, mit Haut (ca. 800 g), halbiert (siehe Tipp)
- 2 - 3 Möhren (ca. 200 g), geschält, am Stück
- 1200 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 50 g trockener Weißwein, siehe Tipp
- 100 g Sahne
- 150 g Erbsen, TK
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1874 kJ / 448 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3 godz. 50 min
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2h
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 Min
Hühnerfrikassee à la Margret
50 Min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1 Std.
Mini-Rouladen
3 Std. 30 Min
Königsberger Eintopf
45 Min
Hühner-Kraft-Suppe
2 Std. 10 Min
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 Min
Saftgulasch vom Rind
2h 45min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min