Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen

Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen

4.6 1.9K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Hähnchenschenkel, mit Haut (ca. 800 g), halbiert (siehe Tipp)
    2
  • Möhren (ca. 200 g), geschält, am Stück
    2 - 3
  • Pfeffer
    1 ¼ TL
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Mehl
    50 g
  • trockener Weißwein (opcjonalnie) siehe Tipp
    50 g
  • Sahne
    100 g
  • Erbsen, TK
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 1874 kJ / 448 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...